Miun Juurileipää Kaikille Teille
Hapanjuurileipä on tuote, joka sopii monelle, jolle tavallinen leipä tuottaa vatsavaivoja tai muita oireita. Se on nopeasti leivottua leipää terveellisempi vaihtoehto.
Hapanjuurileivät leivotaan villihiivoja sisältävään hapanjuureen. Nopeasti leivotun leivän ravinteet eivät välttämättä imeydy, sillä ne ovat leivässä siinä muodossa, että niiden ei ole tarkoituskaan imeytyä.
Fermentoinnissa sen salaisuus…
Hapanjuurileivonnassa jauhojen fermentointi hajottaa viljassa luonnollista suoja-ainetta fytiinihappoa, joka estää ravintoaineiden imeytymistä ja tekee viljasta huonosti sulavaa. Hapanjuurella leivottaessa sulatusprosessi tapahtuu siis elimistön sijaan jo taikina-astiassa.
Fermentointi myös alentaa leivän glykeemistä indeksiä, eli sen hiilihydraatit imeytyvät hitaammin.

Olen riemukseni saanut kuulla, että hapanjuureen leivottu leipä on mahdollistanut leivän syönnin sellaisille, joille se hiivaan leivottu ei todellakaan sovi. Ja onhan se myös hyvää…
– Mimmi –